6. Ποιος θα κάνει το Grexit;

Σήμερα το ΓΚΡΕΞΙΤ έχει κάθε συμφέρον να το στηρίξει το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας τα οποία  αποτελούν και τα θύματα της παγκοσμιοποίησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μας οδηγούν μέρα με τη μέρα σε μεγαλύτερη καταστροφή. Αυτοί είναι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Είναι δηλαδή όλοι οι μη προνομιούχοι Έλληνες. Συγκεκριμένα, ΓΚΡΕΞΙΤ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ:

 1. Οι μικροί και μεσαίοι Κτηνοτρόφοι και Αγρότες μας, αυτές οι δεκάδες χιλιάδες παραγωγών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις τελευταίες δεκαετίες ,τα ζώα ή τα χωράφια τους, καθώς και αυτοί που απέμειναν μέχρι τώρα και οδεύουν κι αυτοί σίγουρα προς την καταστροφή.
 2. Οι χιλιάδες Εργαζόμενοι/ες κι Εργάτες/ριες που έχασαν τη δουλειά τους , αφού έκλεισαν όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις .
 3. Οι χιλιάδες μικροί Ελεύθεροι Επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή τις επιχειρήσεις τους, αφού δεν μπόρεσαν να αντέξουν τον ανταγωνισμό των ανοιχτών αγορών και των Πολυεθνικών. Οι επίσης χιλιάδες επαγγελματίες των κλειστών επαγγελμάτων, που με το άνοιγμά τους στην Αγορά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς θα οδηγηθεί στον αφανισμό.
 4. Οι δεκάδες χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι που απολύθηκαν και στερούν τις αναγκαίες υπηρεσίες τους από τον ελληνικό λαό, για χάρη της δήθεν «εξυγίανσης» του δημόσιου τομέα, που στην πραγματικότητα είναι το άγριο πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών και η σμίκρυνση συνολικά του Δημοσίου.
 5. Η μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας που ακόμα εργάζεται ,αλλά πλέον δεν έχει την ικανότητα να καλύψει τις βασικές του ανάγκες είτε γιατί ο μισθός μειώθηκε δραστικά είτε γιατί εργάζεται με τις χειρότερες μορφές ελαστικής εργασίας/υποαπασχόλησης, που, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης,  είναι οι κυρίαρχες μορφές απασχόλησης. Από το 2009 μέχρι το 2018 αυξήθηκε κατά 200% η μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής  απασχόλησης ή εκ περιτροπής (Καθημερινή 18/5/2019)
 6. Τα εκατομμύρια των Συνταξιούχων που, αφού καταλήστεψαν επί δεκαετίες τα ταμεία τους, τώρα ληστεύουν απάνθρωπα τους κόπους τους και δίνουν πλέον συντάξεις φιλοδωρήματα που αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες/υποχρεώσεις τους.  
 7. Τα εκατομμύρια πλέον παλιών και νέων Ανέργων που πολλοί από αυτούς καταδικάζονται να ζουν στα όρια της επαιτείας και καταστρέφονται οι ζωές τους.
 8. Η μεγάλη πλειοψηφία των Νέων που κι αυτή έχει καταδικαστεί σε μια χαμοζωή πριν ακόμα αρχίσει την ενήλικη ζωή της και είτε περιμένει για καμιά «παρτ-τάιμ» ψευτοαπασχόληση είτε ξενιτεύεται και πάλι σε άλλες χώρες του Μητροπολιτικού Καπιταλισμού.

Είμαστε τα εκατομμύρια Γκρέξιτερς!!

 

Μέσα από την ιστοσελίδα Grexit.gr προσπαθήσαμε:

 • να καταδείξουμε τα πραγματικά αίτια της πρωτοφανούς καταστροφής που συμβαίνει στη χώρα μας
 • να εξηγήσουμε με σαφήνεια το ότι υπάρχει διέξοδος, λύση για το λαό μας για την έξοδο από την καταστροφή αυτή, με ένα παλλαϊκό GREXIT
 • να περιγράψουμε τους συγκεκριμένους στόχους και πρόγραμμα που είναι αναγκαία να υλοποιηθούν για να επιτύχουμε ένα πραγματικό Grexit (και όχι τα ακίνδυνα ή επικίνδυνα ψευτο-Grexit που πασάρουν στο λαό που προβλέπουν την απλή έξοδο από την Ευρωζώνη και όχι τη ρήξη με τους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης, ΕΕ, ΠΟΕ κλπ) και να γίνουμε μια εθνικά και οικονομικά κυρίαρχη χώρα.

Πώς όμως μπορούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός λαϊκού Grexit;
Η απάντηση είναι απλή:

Η ΘΕΛΗΣΗ

Πρέπει Όλοι μας, τα θύματα της παγκοσμιοποίησης που είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία του Λαού, να θελήσουμε πραγματικά την Απελευθέρωσή μας από τη Νέα Κατοχή που είναι πολύ χειρότερη από την παλιά γιατί υποθηκεύει και καταστρέφει την χώρα μας για δεκαετίες.

Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Πρέπει Όλοι μας, τα θύματα της παγκοσμιοποίησης, να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να συνειδητοποιήσουμε, μέσα από εμπεριστατωμένες αναλύσεις όπως οι παραπάνω ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, ότι γίνεται να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω στα χέρια μας, ξεφεύγοντας από το ψέμα, την παραπλάνηση και την μοιρολατρία που προωθεί η μαζική προπαγάνδα των ελίτ μέσα από τα απόλυτα ελεγχόμενα ΜΜΕ (τηλεόραση, εφημερίδες αλλά και πολλά κοινωνικά μίνια).

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο τρόπος αυτο-οργάνωσής μας μπορεί να ποικίλει από περιοχή σε περιοχή, αλλά το ουσιαστικό στοιχείο είναι ένα: η συγκέντρωση των ενδιαφερομένων για αγώνα με στόχο το Grexit που με (αμεσο)δημοκρατικές διαδικασίες θα συζητήσουν τον τρόπο δράσης τους για την μαζικοποίηση του αγώνα . Η δημιουργία δηλαδή λαϊκών συνελεύσεων στον τόπο διαμονής μας, τον τόπο δουλειάς μας, τον τόπο σπουδών μας κλπ με κοινό στόχο το Grexit και την προπαγάνδισή του στη γειτονιά μας, το χωριό μας, εκεί που δουλεύουμε ή σπουδάζουμε. Οι δημοκρατικές διαδικασίες εξασφαλίζουν:

 • την αναγκαία ζύμωση, συζήτηση μεταξύ των ανθρώπων για να εκφραστούν γνήσια τα λαϊκά αιτήματά τους και η σύνδεση της επίλυσης των προβλημάτων τους με το Grexit
 • την εκλογή οργάνων του αγώνα, δηλαδή εντολοδόχων των συνελεύσεων που θα συντονίζουν τον Αγώνα και δεν θα μπορούν να «κάνουν του κεφαλιού τους», αλλά θα βρίσκονται διαρκώς κάτω από τον έλεγχο και την εξουσία των Λαϊκών Συνελεύσεων, υλοποιώντας τις αποφάσεις τους μόνο σαν εκτελεστικά όργανα, άμεσα ανακλητά.

Σημερινό παράδειγμα αυτής της μορφής πολίτικης οργάνωσης που έχει καταγωγή στις συνελεύσεις των πολιτών στην Αρχαία Αθήνα είναι η φοβερή κινητοποίηση των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία, δηλαδή του Γαλλικού λαού, όπου συζητούν οι ίδιοι και παίρνουν τις αποφάσεις ξεπερνώντας τους «αντιπροσώπους» και γι’ αυτό είναι ανεξέλεγκτοι, ασταμάτητοι και επικίνδυνοι για το σύστημα. Και γι αυτό τους πολεμά με τόση βία η Κυβέρνηση του παγκοσμιοποιητή Μακρόν, αφού βλέπει σ’ αυτούς τον επικίνδυνο εχθρό της Παγκοσμιοποίησης και τον αγώνα για εθνική κυριαρχία.

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

Α) Αφού σχηματισθεί η «κρίσιμη μάζα» ανθρώπων αποφασισμένων να αγωνιστούν για την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας τότε θα σχηματιστεί και το ποτάμι που θα παρασύρει γρήγορα και τον Ελληνικό λαό. Καμία προπαγάνδα των ελίτ και των ξεφτιλισμένων κομμάτων που τις υπηρετούν δεν θα μπορέσει να σταματήσει το κύμα Grexit, για το οποίο διψάει ο Ελληνικός λαός. Δημοκρατικές συνελεύσεις θα σχηματιστούν παντού, και παντού θα αναλυθεί, θα εξηγηθεί και θα γίνει κοινό κτήμα όλων η αναγκαιότητα να τραβήξουμε τον δικό μας δρόμο, ανεξάρτητα, συνειδητά, για την Εθνική και Οικονομική μας Κυριαρχία όπως ήδη συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ενώ η Ελλάδα κοιτάει τελευταία.
Οι λαϊκές συνελεύσεις θα μπορέσουν να οργανωθούν και να συντονιστούν τοπικά, σε επίπεδο Κοινότητας και Δήμου, Περιφέρειας και Πανεθνικά.

Β) Αφού δημιουργηθεί ένα ισχυρό κίνημα Grexit ,το επόμενο βήμα θα είναι να διατυπωθεί το αίτημα, που δεν θα είναι απλά αίτημα σε αυτούς που κατέχουν την εξουσία για λογαριασμό της Υπερεθνικής Ελίτ και της Ευρωχούντας, αλλά λαϊκή απαίτηση για άμεση διενέργεια Δημοψηφίσματος με ερώτημα: παραμονή στην ΕΕ και την Ευρωκατοχή ή άμεση έξοδος από αυτήν και Εθνική Κυριαρχία. Όταν οι υπογραφές για τη διενέργεια δημοψηφίσματος αυξάνονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες, κανένας τοποτηρητής των αφεντικών μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να το σταματήσει.

Γ) Παράλληλα, θα αναπτύσσονται και θα προετοιμάζονται τα όργανα του Κινήματος Grexit για την διεξαγωγή γενικών εκλογών, ώστε μετά την υπερψήφιση του Grexit στο δημοψήφισμα ν’ ακολουθήσει η διενέργεια Γενικών εκλογών όπου λαϊκοί εντολοδόχοι των συνελεύσεων για το Grexit ανά Νομό θα μετέχουν στις εκλογές και θα δεσμεύονται από το πρόγραμμα του Grexit

Δ) Με τη δημοκρατική κατάκτηση της εξουσίας από το παλλαϊκό κίνημα Grexit, θα σχηματιστεί Κυβέρνηση Λαϊκού Μετώπου (άμεσα ελεγχόμενη από το Κίνημα του λαού) για να υλοποιήσει άμεσα τους στόχους του Κινήματος Grexit: άμεση μονομερής έξοδος από την ΕΕ – μονομερής ολική διαγραφή του Χρέους και εφαρμογή των άμεσων και μεσοπρόθεσμων στόχων για το κτίσιμο Αυτοδύναμης Οικονομίας, όπως περιγράφονται αναλυτικά στην ερώτηση «Ποια είναι τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μετά το Grexit στην Ελλάδα;» Από κει κι έπειτα η Ελλάδα, η πατρίδα μας μπαίνει σε νέα τροχιά, αυτήν της Εθνικής και Οικονομικής κυριαρχίας και ο Ελληνικός λαός καθορίζει πλέον τη μοίρα του με χαμόγελο και αποφασιστικότητα…

ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

Κάθε συμπολίτης μας, κάθε αγωνιστής έχει ορισμένα καθήκοντα για να μπορέσουμε Όλοι μαζί να φτάσουμε στον στόχο μας:

 1. η ατομική και ομαδική μελέτη της ανάλυσης και των στόχων του grexit.gr. Η διαδικασία της μελέτης των στόχων και της συζήτησης γύρω από τα ζητήματα που θέτουν αποτελεί βασική προτεραιότητα, αφού επιδιώκει την αύξηση της συνειδητοποίησης και του πολιτικού επιπέδου του κάθε πολίτη για το περιεχόμενο του Αγώνα που απαιτείται σήμερα. Σε συνθήκες αδιάκοπου «βομβαρδισμού» από την προπαγάνδα τόσο των συστημικών ΜΜΕ αλλά και των δήθεν εναλλακτικών για τον υποτιθέμενο “μονόδρομο” εντός της ΕΕ και τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά αίτια της σημερινής καταστροφής μας, το ξεκαθάρισμα για το τι πραγματικά συνέβη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και το γεγονός ότι υπάρχει λύση προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας, αρκεί να την θελήσουμε και να παλέψουμε γι αυτήν, αποτελεί πρωταρχικό στόχο και καθήκον σήμερα
 2. η προπαγάνδιση των στόχων του Grexit στον κύκλο του καθενός και η συστράτευση νέων μελών που θα προσκαλούνται να πάρoυν ενεργό μέρος στις συνελεύσεις για το Grexit
 3. η εκτέλεση των εντολών των συνελεύσεων και των καθηκόντων που αυτές αναθέτουν στα μέλη.
  Η ιστοσελίδα grexit. gr μπορεί μέσα από τη διάδοσή της να συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία ενός πραγματικά παλλαϊκού δημοκρατικού κινήματος που θα φέρει την μεγάλη ανατροπή στην Πατρίδα μας! Ας μιλήσουμε στο διπλανό μας, τον γείτονά μας, το συνάδελφό μας στη δουλειά, να φτάσει παντού η φωνή του grexit.gr

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε τη λύση στα χέρια μας, η Νίκη είναι δική μας! Εμπρός όλοι στον Αγώνα για Εθνική και Οικονομική κυριαρχία! Ενωμένος ο λαός θα τους σαρώσει!!

Το ΜΕΚΕΑ -ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ- συγκροτήθηκε από ομάδα αγωνιστών το 2011 με στόχο του ακριβώς να προωθήσει και να συνεισφέρει στην προσπάθεια για ένα πραγματικό παλλαϊκό GREXIT.

Με μοναδικό γνώμονα την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση του λαού μας διαμόρφωσε μια μοναδική και πρωτοποριακή πρόταση προς τον Ελληνικό λαό που περιλαμβάνει συνοπτικά τα εξής:

1) ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΆΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ –και όχι ένα νέο κόμμα, με ιεραρχική οργάνωση που θα αναλάβει να «σώσει» τον ελληνικό λαό. Ακόμα το ΜΕΚΕΑ αποτελεί ένα Μέτωπο από τα «κάτω» δηλαδή μέτωπο Πολιτών και όχι μέτωπο που απαρτίζεται από σειρά πολιτικών κομμάτων των οποίων οι ηγεσίες συμφώνησαν μεταξύ τους σε κάποιους «μίνιμουμ» στόχους και “ακολουθούν” τα μέλη και οι “οπαδοί” τους. «Μέτωπο Πολιτών» σημαίνει ότι οι ίδιοι οι πολίτες συμμετέχουν τοπικά και πανελλαδικά μέσω συνελεύσεων στη λήψη των αποφάσεων και στη χάραξη της πολιτικής πορείας του Μετώπου,(όπως ακριβώς περιγράφεται στην οργάνωση του λαού μας για Grexit) και αυτό διασφαλίζεται από το σαφές αμεσοδημοκρατικό καταστατικό λειτουργίας του. Η μόνη και βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή του κάθε πολίτη στο Λαϊκό Μέτωπο είναι να συμφωνεί ρητά και συνειδητοποιημένα με τους βασικούς (στρατηγικούς) στόχους του Μετώπου, και αυτό ανεξάρτητα από προηγούμενες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές ή καταβολές του πολίτη. Γι αυτό ακριβώς ένα τέτοιο μέτωπο δεν έχει να κάνει κάποια «παζάρια» (ερήμην των πολιτών) με κάποια κόμματα, αφού οι στόχοι είναι ρητοί και αδιαπραγμάτευτοι: η αποτίναξη της Ευρωκατοχής με ένα παλλαικό Grexit που σημαίνει την άμεση μονομερή έξοδο από την ΕΕ. Το ΜΕΚΕΑ λοιπόν αποτελεί την πολιτική έκφραση του Grexit, θα μπορούσαμε να πούμε το οργανωμένο Grexit, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ΜΕΚΕΑ έχει ή φιλοδόξει να παίξει οποιοδήποτε ρόλο καθοδήγησης των λαϊκών συνελεύσεων για το Grexit. Τα μέλη του ΜΕΚΕΑ συμμετέχουν σαν απλά μέλη στις λαϊκές συνελεύσεις για το Grexit και προσπαθούν με την κατάρτιση και την εμπειρία τους να βοηθήσουν τον προβληματισμό για τον κοινό στόχο: το Grexit και την εθνική και οικονομική κυριαρχία μας. Με αλλά λόγια, το κίνημα για Grexit δεν ταυτίζεται βέβαια με το ΜΕΚΕΑ που είναι απλά η «αιχμή του δόρατος» το οποίο βοηθά στην οργάνωση του Κινήματος χωρίς να το υποκαθιστά ή να προσπαθεί να το ¨καπελώσει¨.

2) ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ (ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ) ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ:
α. Η αποτίναξη της Οικονομικής και συνακόλουθα Πολιτικής Κατοχής στην Ελλάδα από την ΕΕ και την Υπερεθνική Ελίτ και
β. Η ανάκτηση της Εθνικής και Οικονομικής Κυριαρχίας της Πατρίδας μας με τον τρόπο που σε όλη την ιστοσελίδα grexit.gr αναπτύξαμε.

Η προσπάθεια αυτή του ΜΕΚΕΑ φυσικά διαχωρίζεται από όλες τις άλλες προτάσεις που δεν έχουν το παραμικρό πρόγραμμα για να βγούμε από την καταστροφή και τη δημιουργία Αυτοδύναμης Οικονομίας, δεν λένε το παραμικρό για (ή βάζουν σε δεύτερη μοίρα) τον ρόλο της παγκοσμιοποίησης και των ανοιχτών και απελευθερωμένων αγορών της που προκαλούν την καταστροφή στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή περιφέρεια, μέσω κυρίως της ένταξης στην ΕΕ. Και βέβαια είναι η ίδια η παγκοσμιοποίηση και οι πόλεμοι της Υπερεθνικής Ελίτ εδώ και 15 και πλέον χρόνια, που δημιουργούν τα σημερινά τσουνάμι προσφύγων και μεταναστών…. Αντίθετα η πρόταση του ΜΕΚΕΑ αποτελεί ένα συνεκτικό συγκροτημένο πρόγραμμα για την ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της πατρίδας μας, η οποία βέβαια συμπληρώνεται και από την ανάγκη για έναν πλήρη γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό.

3) Σήμερα το ΜΕΚΕΑ, θέλοντας να συμβάλλει τα μέγιστα στην διαμόρφωση ενός μαζικού κινήματος Grexit, εργάστηκε για την ιστοσελίδα grexit.gr που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο, ένα μέσο στη διάθεση του κάθε πολίτη που θέλει να αγωνιστεί και να δει σύντομα στην πατρίδα μας να συμβαίνουν μεγάλες αλλαγές.

Σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται υπό Κατοχή από την ΕΕ και τα υπερεθνικά κέντρα εξουσίας σε αγαστή βέβαια συνεργασία με την ντόπια ελίτ και το δωσίλογο “πολιτικό προσωπικό” (σήμερα οι κορυφαίοι πολιτικοί απατεώνες της «Αριστεράς» (ΣΥΡΙΖΑ), χτες και αύριο οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και από κοντά τα «νέα φυντάνια» του συστήματος ( Ποτάμι, ΕΚ, το κόμμα του αρχιαπατεώνα Βαρουφάκη κ.λπ.)

Η Ελλάδα έχει πουληθεί ολόκληρη στην ΕΕ και στα υπερεθνικά κέντρα (βλέπε Πολυεθνικές). Όποιο ίχνος Εθνικής και Οικονομικής Κυριαρχίας υπήρχε από της ίδρυσης του Ελληνικού κράτους, πλέον έχει χαθεί. Πάντα είχαμε δικό μας νόμισμα και επομένως νομισματική πολιτική, και δική μας δημοσιονομική πολιτική, δηλαδή ένα ελάχιστο επίπεδο οικονομικής κυριαρχίας, που ελεγχόταν βέβαια από μια σχετικά υποτελή (με διαβαθμίσεις ανάλογα με την περίοδο) ντόπια αστική ελίτ. Σήμερα η οποιαδήποτε «κυβέρνηση» τωρινή ή μελλοντική μέσα στην ΕΕ είναι και θα είναι καθαρό ανδρείκελο της Ευρω-Χούντας που θα εκτελεί υπάκουα τις καταστροφικές και εγκληματικές εντολές των αφεντικών της. Οπότε σήμερα ο αγώνας του κάθε Έλληνα πολίτη που δε θέλει να καταστραφεί η χώρα του και η ζωή του για πολλές δεκαετίες, παίρνει τον χαρακτήρα του Αγώνα Εθνικής Απελευθέρωσης. Που δεν είναι όμοιος, αλλά αντιστοιχεί στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1940 και στην Ελληνική Επανάσταση.
Στις σημερινές όμως συνθήκες η Εθνική Απελευθέρωση συμβαδίζει και με την στοιχειώδη Κοινωνική Απελευθέρωση.

Και αυτό γιατί στις σημερινές συνθήκες δεν είναι δυνατό να κάνεις Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα, ενάντια στην Κατοχή χωρίς να στραφείς ενάντια στην ντόπια Ελίτ και τα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα που την στηρίζουν, αφού έχουν φυσικά επενδυμένα συμφέροντα συνδεδεμένα με την ΕΕ και την υπερεθνική ελίτ. Επομένως, ο απαραίτητος όρος για την Εθνική κυριαρχία -που προϋποθέτει την οικοδόμηση μιας αυτοδύναμης οικονομίας- είναι να αναλάβει λοιπόν η μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας την εξουσία μέσα στα πλαίσια ενός Μετώπου για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση. Έτσι, θα μπορέσει να ζήσει ο λαός μας με αξιοπρέπεια και να σταματήσει τη σημερινή καταστροφή, χτίζοντας τις προϋποθέσεις για την Κοινωνική Απελευθέρωση στο μέλλον, αφού πρώτα θα έχει σταθεί στα πόδια του. Με αυτόν τον τρόπο, τίθενται και οι βάσεις για την ίδια την συστημική αλλαγή, την οποία θα την αποφασίσει ο λαός μας δημοκρατικά στη συνέχεια εάν και εφόσον την επιθυμεί.